miércoles, 4 de junio de 2014

5 motius per estudiar en un centre d'adults

S'apropa el període de preinscripció i de reserva de plaça als centres de formació de persones adultes de cara al curs 2014-2015. Durant aquests dies rebem moltes visites i demandes d'informació sobre les diferents propostes formatives desenvolupades als nostres centres: requisits d'accés, programes, durada, continuitat amb estudis superiors... És un bon moment, doncs, per fer-se la següent pregunta: Per què matricular-se en un centre d'adults? Aquí van algunes respostes.
  1. Varietat de l'oferta formativa. Els centres de formació de persones adultes esdevenen espais on pràcticament tothom pot trobar propostes adaptades als seus interessos i a les seves necessitats: des de cursos d'alfabetització fins a la preparació per a les proves d'accés a la universitat o a la formació professional, passant per cursos d'idiomes, informàtica o infinitat de tallers i formacions de diversa índole.  A més, l'Institut Obert de Catalunya està desplegant una variada oferta en format on line en diferents àmbit formatius. En definitiva, tenim moltes i variades opcions on escollir.
  2. Finestra oberta a noves formacions. Les escoles d'adults permeten completar i optimitzar el teu currículum acadèmic en cas que aquest estigui coix o desfasat.  D'altra banda, també poder ser un espai de trànsit cap a propostes formatives superiors o més específiques. Tal és el cas dels cursos de preparació per a les proves d'accés a cicles formatius o la pròpia formació instrumental. Es tracta de formacions necessàries per tal d'obtenir una bona base de coneixement que permeti afrontar amb garanties d'èxit els reptes futurs.
  3. Assequibles. A Catalunya (i, en general, a la resta de l'estat espanyol) existeix una àmplia xarxa de centres de formació d'adults de titularitat pública que presenten una variada oferta a preus assequibles. Si bé és cert que alguns centres de titularitat municipal poden tenir tarifes més elevades, en molts casos presenten diferents opcions per tal de flexibilitzar l'abonament i posar la seva proposta formativa a l'abast de tothom.
  4. Capaciten per a l'obtenció de títols oficials. Si et vas quedar amb el graduat escolar de l'antiga EGB o no vas finalitzar l'ESO; si vols iniciar una formació professional de grau mitjà o fins i tot de grau superior; si vols fer "carrera" i començar un grau universitari... En qualsevol d'aquests casos el teu pas per un centre d'adults serà molt útil. D'una banda, perquè els centres d'adults oficials permeten l'expedició del títol oficial de Graduat en Educació Secundària, requisit mínim per accedir al mercat de treball i per iniciar una formació professional de grau mitjà. De l'altra, perquè podràs preparar adequadament i amb garanties d'èxit les proves d'accés a la Universitat i a la formació professional de grau superior.
  5. Fer xarxa. Les escoles d'adults esdevenen perfectes espais d'aprenentatge on coincidiràs amb gent amb els teus interessos i preocupacions i, alhora, amb experiències, edats i circumstàncies molt diferents a les teves. Aquesta varietat de perfils converteix aquests espais en entorns d'aprenentatge molt interessants i enriquidors on podràs ampliar la teva xarxa social i fer contactes molt interessants per a la teva vida personal i professional.
Són molts els reptes als quals hem de fer front des dels centres d'educació permanent. No obstant això, avui dia les escoles d'adults esdevenen espais on es pot trobar una oferta formativa variada, adaptada als interessos de la població i de bona qualitat. Vine a veure'ns i t'ho expliquem!


Preinscripció 2014-2015

No hay comentarios :

Publicar un comentario